MP Vertitank

H σειρά MP Vertitank διαθέτει δεξαμενές σε 13 διαφορετικές χωρητικότητες, καλύπτοντας όλο το εύρος από 50lt έως 2.500lt, που εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των γαλακτοπαραγωγικών μονάδων & τυροκομείων.

Κοινά χαρακτηριστικά όλης της σειράς MP Vertitank είναι η γρήγορη και σταθερή ψύξη και η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Όλες οι δεξαμενές μας κατασκευάζονται από υλικά κατάλληλα για τρόφιμα και ακολουθούν τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα πρότυπα ISO5708 / EN13732 / 3A.

Έτσι η ψύξη γίνεται στο σωστό χρόνο για την αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων και αύξησης της οξύτητας (pH) του γάλακτος. Το γάλα αναδεύεται από ειδικό άξονα με πτερύγια και ηλεκτρομειωτήρα κατάλληλων στροφών ώστε να επιτυγχάνεται η σωστή ομογενοποίηση των λιπαρών και η ομοιόμορφη ψύξη σε όλο τον όγκο του γάλακτος χωρίς να προκαλείται αφρισμός.

Ο προσεγμένος σχεδιασμός των δεξαμενών εξασφαλίζει και άλλα ωφέλιμα πλεονεκτήματα για την γαλακτοπαραγωγική μονάδα όπως εξοικονόμηση χώρου, απλότητα στη λειτουργία και ευκολία στη μετακίνηση, την εγκατάσταση, την επισκευή και τη συντήρηση.

Οι μηχανισμοί ψύξης και οι χωρητικότητές τους έχουν μελετηθεί για να καλύπτουν τις ανάγκες κτηνοτροφικών μονάδων αιγοπροβάτων και μικρών αγελαδοτροφικών μονάδων.

Οι δεξαμενές MP Vertitank έχουν αποδείξει την αξία τους σε χιλιάδες κτηνοτροφικές και γαλακτοπαραγωγικές μονάδες σε πάνω από 81 χώρες.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
50lt - 300lt

Οι δεξαμενές από 50lt ως 300lt είναι κατάλληλες κυρίως για κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων και εξυπηρετούν τη συλλογή γάλακτος 2 ή 4 αρμεγμάτων.

vertitank 50 300

400lt- 2.500lt

Οι δεξαμενές από 400lt ως 2.500lt εξυπηρετούν μικρά αρμεκτήρια αγελάδων και μεγάλα αρμεκτήρια αιγοπροβάτων.

vertitank 400 2500

*Οι παραπάνω διαστάσεις αφορούν μοντέλα 2ΒII κατά ΕN13732:2002.

ΧΑΡΑΚΤΗΤΙΣΤΙΚΑ

Ψυκτική μονάδα

Ο προσεκτικός υπολογισμός της ψυκτικής ισχύος της κάθε δεξαμενής επιτρέπει την ψύξη του γάλακτος στον σωστό χρόνο και σύμφωνα με τις ανάγκες του παραγωγού. Tα μοντέλα της σειράς MP Vertitank είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις 2 ή 4 αρμεγμάτων, κανονικών ή υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος (tropical και supertropical) και είναι διαθέσιμα με ευρωπαϊκής ή αμερικανικής κατασκευής συμπιεστές των εταιριών Tecumseh, Maneurop, Copeland ή Embraco ανάλογα με τις απαιτήσεις. Όλες οι ψυκτικές μονάδες χρησιμοποιούν φρέον R404A φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ για την καλύτερη απόδοση και προστασία είναι εφοδιασμένες με ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα και ξεχωριστούς πιεσοστάτες υψηλής και χαμηλής πίεσης, πιεσοστάτη ελέγχου δεύτερου ανεμιστήρα και αντεπίστροφες βαλβίδες.

Εξατμιστής

Οι δεξαμενές διαθέτουν εξατμιστή απευθείας εκτόνωσης συγκολλημένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία laser και πυθμένα με κατάλληλη κλίση ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης εκκένωση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (ISO 5708). H τοποθέτηση του εξατμιστή στον κάδο, ο σχεδιασμός, η κατάλληλη επιλογή των υλικών και η ρομβοειδής διάταξη των συγκολλήσεων (diamond weld pattern) εξασφαλίζουν άμεση απαγωγή της θερμότητας του γάλακτος με ταυτόχρονη αποφυγή δημιουργίας πάγου σε μικρές ποσότητες γάλακτος, ελαχιστοποίηση των απωλειών ενέργειας και μηδενικά ποσοστά διαρροών ψυκτικού υγρού.

Θερμομόνωση

H μόνωση της δεξαμενής με αφρό πολυουρεθάνης δύο συστατικών, φιλικό προς το περιβάλλον, επιτρέπει την διατήρηση του γάλακτος στην επιθυμητή θερμοκρασία εξασφαλίζοντας την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Το πάχος της μόνωσης είναι 45mm περιμετρικά και περίπου 90mm στην κάτω πλευρά της δεξαμενής.

Μεζούρα

Για τον έλεγχο της στάθμης του γάλακτος και τον υπολογισμό της ποσότητάς του, όλα τα μοντέλα της σειράς MP Vertitank είναι εφοδιασμένα με ανοξείδωτη μεζούρα μέτρησης και πίνακα μετατροπής σε λίτρα ή γαλόνια.

Εύκολος καθαρισμός

Το μοτέρ, ο ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου καθώς και η χειρολαβή ανύψωσης του καλύμματος της δεξαμενής (μοντέλα άνω των 100lt) είναι υπερυψωμένα, ώστε να επιτρέπουν τον πλήρη καθαρισμό του καλύμματος και να αποτρέπουν τη συσσώρευση βρωμιάς.

Hλεκτρονικός πίνακας ελέγχου

Ο ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου ψύξης και ανάδευσης του γάλακτος διαθέτει ευανάγνωστη οθόνη 3 ψηφίων και επιτρέπει την εύκολη λειτουργία της παγολεκάνης με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Βασίζεται σε ηλεκτρονικό ελεγκτή της Dixell -κατάλληλο για συστήματα ψύξης γάλακτος- πλήρως ρυθμιζόμενων παραμέτρων και εξοπλισμένο με αισθητήριο θερμοκρασίας (NTC) στεγανότητας IP68 και αντοχής έως 110°C. Ο πίνακας είναι πιστοποιημένος για στεγανότητα κατά IP55 και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα είναι προστατευμένα ενάντια στην εισαγωγή νερού ή υδρατμών.

Διάτρητο κάλυμμα ψυκτικής μονάδας

Tο ανοξείδωτο διάτρητο κάλυμμα προστασίας αποτρέπει την είσοδο μικρών ζώων και σκουπιδιών στο χώρο της ψυκτικής μονάδας της δεξαμενής εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη λειτουργία. H εύκολη αφαίρεσή του επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στην ψυκτική μονάδα για εργασίες συντήρησης / επισκευής. Αξίζει να αναφερθεί ότι για την διάτρητη περίκλειστη μεταλλική βάση παγολεκάνης η εταιρία έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (αρ. 1004080).

Ελατήρια συγκράτησης

Για την εύκολη ανύψωση και συγκράτηση του καπακιού της δεξαμενής στην ανοικτή θέση χρησιμοποιούνται ανοξείδωτα ελατήρια (1 έως 4 ανάλογα με το μοντέλο) τα οποία εξασφαλίζουν ταυτόχρονα υψηλή αντοχή στις καταπονήσεις από την καθημερινή χρήση (μοντέλα άνω των 200lt).

Θυρίδα εισόδου γάλακτος

Στο κάλυμμα των παγολεκανών υπάρχει μια οπή διαμέτρου Φ200mm (δύο στα μοντέλα 2.000lt και 2.500lt) που επιτρέπει την εύκολη επιθεώρηση του περιεχομένου καθώς και την πλήρωση της δεξαμενής. Kαλύπτεται από ανοξείδωτο καπάκι που συγκρατείται με μεντεσέ.

Έξοδος γάλακτος

Οι δεξαμενές ψύξης γάλακτος MP Vertitank διατίθενται με έξοδο γάλακτος τύπου DN50, SMS51 ή Triclamp και συνοδεύονται από ανοξείδωτη βάνα τύπου πεταλούδας. Σε περίπτωση τοποθέτησης της βάνας τύπου DN50, κάθε δεξαμενή εφοδιάζεται και με τάπα κατασκευασμένη από πλαστικό κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα.

Μοτέρ ανάδευσης

Οι παγολεκάνες MP Vertitank είναι εφοδιασμένες με μοτέρ ανάδευσης της Γαλλικής εταιρείας Sirem, τα οποία περιστρέφονται στις 30 στροφές ανά λεπτό ώστε να αποτρέπεται ο αφρισμός του γάλακτος. Διαθέτουν ενσωματωμένο βαρυτικό διακόπτη που σταματάει αυτόματα την ανάδευση του γάλακτος όταν ανασηκώνεται το κάλυμμα της δεξαμενής.

Καπάκι με μονοκόμματο αναδευτήρα

Tο στιβαρό καπάκι χωρίς βίδες στην εσωτερική πλευρά και ο μονοκόμματος αναδευτήρας των δεξαμενών χωρίς ενώσεις, εξασφαλίζουν άψογη καθαριότητα και ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες μόλυνσης του γάλακτος.

Χείλος παγολεκάνης

Tο χείλος των δεξαμενών είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 5708 / EN 13732.

Pυθμιζόμενα πόδια στήριξης

Όλα τα μοντέλα της σειράς MP Vertitank διαθέτουν ρυθμιζόμενα πόδια στήριξης, ώστε ακόμα και σε ανισόπεδα δάπεδα να επιτυγχάνεται η απόλυτη ευθυγράμμιση, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή ογκομέτρηση του γάλακτος.

 

Gallery

Video